•Einde sensibiliseringscampagne over gewijzigd parkeerregime•Losstaande constructies op openbaar domein verboden•Vreemdelingendienst gesloten op 21 juni•Verkeersmaatregelen tijdens BK Wielrennen Elites•Senioren fietsen BK Wielrennen in gang•...

Einde sensibiliseringscampagne over gewijzigd parkeerregime
Op 1 juni ging in Geel een nieuw parkeerregime in voege. Om dit parkeerregime voor iedereen duidelijk te maken, voerden de parkeerwachters van Parkeerbeheer NV een sensibiliseringscampagne. Die loopt nog t.e.m. zaterdag 16 juni. Wie in overtreding is, krijgt vanaf 18 juni een retributie. De nieuwe ondergrondse parkeergarage Ecodroom is betalend, net als de centrumparkings Nieuwstraat, Pas en Werft. De blauwe zone werd uitgebreid met enkele nieuwe straten.
 
 
Losstaande constructies op openbaar domein verboden
Het stadsbestuur heeft beslist dat uitstallingen van koopwaar, opschriften op losstaande constructies, sandwichpanelen, drankautomaten, reclameborden, en andere voorwerpen of constructies op het openbaar domein voortaan verboden zijn. Dit nieuw reglement moet de veiligheid van voetgangers verhogen en visuele promotionele vervuiling tegen gaan.
 
Het stadsbestuur vraagt handelaars die koopwaar of aanverwanten op het openbaar domein staan hebben, deze onmiddellijk te verwijderen. De stadsdiensten zullen kortelings controles uitvoeren.  Eveneens zal bij het niet navolgen van deze beslissing proces-verbaal worden opgesteld door de politie.
 
 
Vreemdelingendienst gesloten op 21 juni
Op donderdag 21 juni zal de stedelijke vreemdelingendienst in de namiddag gesloten zijn. De medewerkers volgen die dag een opleiding.
 
 
Verkeersmaatregelen tijdens BK Wielrennen Elites
Het centrum van Geel zal op zondag 24 juni bruisen van de activiteiten. Geel ontvangt die dag het BK Wielrennen voor elites. Dat kampioenschap brengt uiteraard heel wat animatie en volk met zich mee. Tijdens de voorbereidende werken en de dag zelf is omgevings- en verkeershinder mogelijk.
 
Langs het volledige parcours geldt een parkeer- en verkeersverbod op zondag 24 juni van 5u tot 20u. Ter hoogte van de aankomstzone op de Pas is een parkeerverbod van kracht vanaf maandag 11 juni om 8u en geldt een verkeersverbod vanaf donderdag 21 juni om 8u. Op Diestseweg (van kruispunt met Schuttershof tot Markt), Markt en Pas (tot aan de aankomstzone) geldt een parkeerverbod vanaf zaterdag 23 juni om 17u. Richting Pas, vanaf kruispunt Stelenseweg – Pas – Waterstraat is een verkeersverbod van kracht op zaterdag 23 juni vanaf 18u. Ook op een aantal andere plaatsen zal een tijdelijke wijziging van de verkeerssituatie aangebracht worden. Let daarom op de signalisatie.
 
Wat parkeergelegenheid betreft, worden gratis bezoekersparkings voorzien op de industriezones Geel-Oost en Geel-West, van waar een gratis shuttledienst naar het centrum wordt ingericht. Ook aan de Retieseweg, ter hoogte van de spooroverweg, wordt een ruime parking voorzien. Er is ook beperkte parkeermogelijkheid aan het voetbalstadion ‘De Leunen’ langs de Ring. Wie met de fiets komt, kan die kwijt aan de fietsparkings aan het St.-Jozefinstituut, de Bogaard, het stedelijk zwembad en het St.-Dimpnacollege. Woon je langs het parcours en ontvang je die dag vrienden of familie, dan moeten ze over een ticket beschikken of inkom betalen om het parcours te kruisen. Het parcours kruisen kan via de doorsteekkruispunten. Werk je in het centrum van Geel en heb je dienst tijdens het BK, dan kan je via je werkgever een toegangsbewijs aanvragen.
 
 
Senioren fietsen BK Wielrennen in gang
De Geelse Seniorenraad organiseert in aanloop naar het BK Wielrennen een recreatieve fietsnamiddag op donderdag 21 juni. Je kan kiezen uit routes van 15 en 30km. Wie 15km fietst, vertrekt om 13u, wie 30km fiets om 12.30u. Deelnemers worden tijdig verwacht. Je fietst in groep. Het vertrek staat gepland op de parking van voetbalstadion ‘De Leunen’. De aankomst is voorzien aan fuifzaal ‘De Waai’ op de Werft. Om 16u volgt een panel met oud-wielrenners uit de regio.
 
 
Examenuitblaas in jeugdhuis De Bogaard
Op vrijdag 22 juni kunnen studenten de zomer al feestend inzetten tijdens de jaarlijkse examenuitblaas in JH De Bogaard. Vanaf 10u kan je de stress van je afwerpen tijdens tal van DJ-sets. Achter de draaitafel o.a. Robert Abigail, DB Vox, Gunther D, Teezer en Second Time. Wie honger heeft, kan in de namiddag een gratis hotdog krijgen, aangeboden door het JAC
 
meer info: jeugdhuis De Bogaard, kristof@bogaard.be